Хакерска атака е била извършена срещу сайта на Възраждане - това

...
Хакерска атака е била извършена срещу сайта на Възраждане - това
Коментари Харесай

Възраждане се обявиха за жертви на хакерска атака, Суперхостинг ги опроверга набързо

Хакерска офанзива е била осъществена против уеб страницата на  " Възраждане " - това настояват от партията в своя обява във Фейсбук. Информацията обаче се оказва подвеждаща, откакто от хостинг компанията на домейна опровергаха това и обясниха, че в действителност става дума за стандарта офанзива за отвод от услуга (DDoS) към сървър, на който се намира сайт .

" Суперхостинг " - компанията за уеб хостинг, написа в обществените мрежи, че сайтът на партията не е хакнат. Екипът по сигурността се е свързал с представители на " Възраждане ", с цел да ги уведоми за офанзивата и да ги посъветва да приложат спомагателна DDoS отбрана. 

" Политиката ни е да уведомяваме клиентите ни, че сме ги защитили, и да дадем насоки, в случай че е нужно те да подхващат съответни дейности, както се е случило и през днешния ден. Това е процедура, а не изключение ", пишат от компанията.



Въпреки това от партията вземат решение да показват обстановката по различен метод, като заявяват, че това е мощна хакерска офанзива в невиждани до момента " големи размери и шокиращ резултат ", ориентирана против " Възраждане " и други български компании. Те настояват също, че знаят кои са поръчителите на тази хакерска офанзива, въпреки хостинг компанията да твърди, че такава няма.



  " Суперхостинг " не отхвърлят за осъществяването на публикувана офанзива за отвод на услуга (Distributed Denial of Service). Това е доста постоянно срещана офанзива, която се осъществя в интернет и е ориентирана към услуги, предоставяни във виртуалното пространство, като уеб страници, имейли, банкиране, игри и други. Става дума за едновременното подаване на поръчки към един уебсайт, за неговото събаряне. Всекидневно се случват голям брой такива офанзиви към най-различни домейни. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР